2016 októberében nyitotta meg immár huszadik, egyben legnagyobb áruházát a Praktiker, melynek Pricer elektronikus polccímkéit és kasszarendszerét ismét a Szintézis ZRt. szállította. Az új, Váci úton található egység 12 ezer négyzetméteres és csaknem 80 embernek ad munkát.

Az ingatlanpiac fellendülésével jobban teljesít a kereskedelem, jóval többet vásárol a lakosság, mint korábban. Ez indokolta, hogy a Praktiker, az új tulajdonosával a háta mögött, Budapesten kezdte meg az expanziót. A barkácsáruház mindig is élen járt az ügyfelek minél komplexebb kiszolgálásában, ezért választották közel 10 éve a Szintézis ZRt. retail partnerüknek.

A két vállalkozás első közös projektje óta üzemelő, országos szinten közel 250 000 darab Pricer elektronikus polccímke hibátlanul működik, és ez a szám az új egység nyitásával tovább bővült. A Váci úton átadott Praktikerben 38 ezer darab szegmens, valamint 600 darab grafikus, E-papír elven működő Pricer elektronikus polccímke került átadásra.

„A Pricer elektronikus polccímkék nagyban tehermentesítik kollégáinkat az árazáskor, a technológiának köszönhetően mindig naprakészek vagyunk az aktuális raktárkészletről, valamint felgyorsult a logisztika is. További nagy előny, hogy a címkéknek köszönhetően az árak azonosításában magabiztosabbak a vevők, gyorsul a vásárlói döntés, valamint a polcokon lévő árak és a kasszaárak garantáltan megegyeznek, így nem lesz kellemetlenség a fizetéskor.” – mondta Vígh Balázs, a Praktiker Kft. informatikai vezetője.

Az újonnan nyílt Praktikerben a Pricer elektronikus polccímkéken kívül, 11 darab komplett kasszát és, árellenőrzőket is telepített a Szintézis Informatikai ZRt.

A komplett kasszák minden igényt kielégítő Toshiba érintőkijelzőkből, kassza-PC-ből, kasszafiókból, kéziscannerekből és természetesen NAV online kapcsolatos nyomtatókból állnak. A kasszák zavartalan működését a Szintézis ZRt. saját fejlesztésű Cronis kasszaprogramja biztosítja.

„A Praktiker ideális ügyfél, hiszen már évekkel ezelőtt felismerték, hogy fontos lépést tartani a legújabb kereskedelmi informatikai trendekkel. Tudják, hogy a technológiai fejlesztések megtérülnek, hatékonyabbá válik az áruházak működése, ráadásul a vevők is elégedettebbek lesznek a gyorsabb és pontosabb kiszolgálás miatt.” – tette hozzá Dunai Nándor, a Szintézis ZRT. retail nemzetközi láncok vezető kereskedője

Forrás: www.trademagazin.hu