A SuperShop és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megállapodásának köszönhetően mostantól a vásárlók hűségpontjai adománykártyára is beválthatóak a SPAR-csoport üzleteiben és az OMV töltőállomásain.

Az együttműködés előzménye a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által 2008-ban létrehozott Máltai adománykártya program. Az adománykártyák megvásárlásával csak a tavalyi évben több, mint 10 millió forint gyűlt össze, ami a karitatív szervezet gyermekéhezés elleni és esélyteremtő-felzárkóztató programjait segítette.

A SPAR Magyarország karitatív szempontból legfontosabb stratégiai partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az Adni Öröm! elnevezésű közös jótékonysági programjukon keresztül 18 éve alatt 2 millió kg tartós élelmiszer juthatott el 1,1 millió rászoruló emberhez.
Kozma Imre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke az új együttműködés kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta:

– A Szeretetszolgálat mindig a kiszolgáltatottak oldalán áll, és a mindennapokban van jelen ahol látványos dolgok ugyan nem történnek, de itt tehetnek sokat azért, hogy emberhez méltóbb élethez segítsék a rászorulókat. Ugyanakkor a szervezet feladatai közé tartozik az is, hogy kapcsolatot teremtsen a jó szándékú támogató emberek és a rászorulók között.

Az OMV-nél már sok éves hagyománya van a CSR-tevékenységnek. Wilfried Gepp, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója kiemelte:
– A Máltai Szeretetszolgálatot támogató programban azt a koncepciót valósítjuk meg, hogy erőforrásainkat a társadalom javára fordítjuk: lehetőséget kínálunk vásárlóinknak, hogy a tankolások során összegyűjtött SuperShop pontokkal rászorulókat támogathassanak.
Hovanyecz Norbert, a SuperShop ügyvezető igazgatója elmondta:

– A Máltai Szeretetszolgálattal régóta együttműködünk. A 2015 karácsonyára indított kampányunkkal a program lehetőséget nyújt 2,7 millió kártyabirtokosunknak, hogy a vásárlásaik során megszerzett kedvezményeken keresztül segítsék a rászorulókat.

Forrás: www.trademagazin.hu