Átadták a Sirha Budapest Innovációs díjakat

2020. február 4-én, a Sirha Budapest 2020 kiállítás megnyitóját követően került sor a helyszínen a negyedik Sirha Budapest Innovációs Termékverseny díjátadójára.

A Sirha Budapest 2020 Innovációs Termékverseny dobogósai, kölöndíjasai

Az okleveleket és egyedi üvegdíjakat Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Tihanyi Klára, a Hungexpo stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója vezérigazgatója, valamint Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin főszerkesztője és egyben a verseny zsűrielnöke adták át.

A szakmai kiállításhoz kapcsolódó versenyre csak a kiállítók nevezhettek, innovációjuknak megfelelő 5 kategóriában. A határidőre beérkezett 39 pályázat mindegyike megfelelt a kiírásnak, így a 13 fős szakmai zsűri értékelése után megszülettek az eredmények. A kategóriák első helyezettjei a helyszínen vették át az öt nagydíjat, valamint a dobogósoknak, a különdíjasnak és idén először a diákverseny dobogósainak járó okleveleket. A díjátadót követően a szervezők az elismerő okleveleket a kiállítók saját standján adták át.

  • Idén is nagyon szoros verseny alakult ki a pályázók között, így több megosztott díj átadására is sorkerült, valamint idén először a zsűri javaslatára, különdíjban is részesítettünk kiemelkedő pályázatot – hangsúlyozta Hermann Zsuzsanna zsűrielnök.– Külön öröm számunkra, hogy idén először egy diákversenyt is bekapcsolhattunk a megmérettetésbe a METRO együttműködésével. Bízunk benne, hogy 2022-ben, a következő versenykiírásra is hasonlóan magas számban érkeznek majd nevezések, és sokan bemutatják őket a következő Sirha kiállításon.

 

A verseny dobogósainak pályamunkáit a kiállítás teljes ideje alatt megtekinthettik a látogatók az A pavilon Innovációs standon.

Az Innovációs Termékverseny idei díjazottjai:

Kategória Cég Termék Innovációs tartalom
Csomagolóipar és logisztika
I. Poly-Pack Kiskunhalas Kft. Kukoricakeményítőből készült hulladékgyűjtő zsák A háztartási célra készült hulladékgyűjtő zsákok alapanyaga megújuló forrásból (kukoricakeményítő) származik. A hulladékgyűjtő zsák a környezetbe kikerülve lebomlik és komposztálható.
II. Doroti Pack Kft. Robotberakó-rendszer Az élelmiszerrel közvetlenül érintkező, robotra szerelt termékfogó, garantáltan kompatibilis a csomagológépekkel és termékhez tökéltetésen illeszkedik.
III. Metro Kereskedelmi Kft. Biológiailag lebomló ételtároló edények Az ételtároló edények eldobhatók és házilag komposztálhatók. Alapanyaguk cukornád rost, mely megújuló forrásból származik.
III. Organicpack Star Kft. PLA bevonatú papírtermék A papír 100%-ban növényi alapanyagból készült, biológiailag lebomló és komposztálható termék, amely mikrohullámú sütővel is kompatibilis. Ezek mellett fenntartható, nem tartalmaz műanyagot, az élelmiszerbiztonsági feltételeknek megfelel. Koncepciója: természetes visszatérés a természetbe.
Élelmiszer és ital
I. Ez a Világ Kft. TUPAK készétel Viszonteladók kérése szerint variálható, két elemű készétel kombináció, innovatív, fogyasztóbarát csomagolásban.
II. Óvártej Zrt. Stracchino Frozen termék A stracchinot nyár végén, ősz elején a hónapokig a réteken legelő tehenek zsírdús tejéből készítik. Hófehér színe, rugalmas, ám kenhető állománya miatt élmény vele főzni. A fagyasztott stracchino megkönnyíti a sajt frissességének megőrzését.
III. Nestlé Hungária Kft. Chef Ázsia ízesítésű alaplé koncentrátum A termék kimagaslóan értékes összetevő tartalommal rendelkezik, receptúrája letisztult és a konyhai alkotás bármely szakaszában használható megrövidítve ezzel a munkafázisokat.
Sütőipari és cukrászati termékek
I. Froneri Schöller jégkrém A márka azzal különbözteti meg magát a piacon, hogy a kézműves fagylaltozókból ismert egyedi ízeket kínál, mint például a fekete kókusz vagy a gesztenye. Minden termék csakis a legkiválóbb alapanyagokból készül.
II. Ceres Zrt. NewLine termékcsalád A modern táplálkozási trendnek megfelelően fehérjében gazdag, magas rost tartalmú és szénhidrátcsökkentett termékeket találunk a New Line termékcsaládban.
III. Fornetti Kft. Fornetti Zöldséges kocka Egyedi, saját fejlesztésű tészta és termék, ami a bevezetés óta egyedülálló a piacon. Számos célcsoport kedvenc terméke, 6 országban Európa-szerte.
Szállodaipari termékek
I. Assa Abloy Hospitality Mobile access technológia A mobile access technológia segítségével a vendégek a saját telefonjukat tudják használni kártyaként ezzel pénzt és időt takarítanak meg a szállodák, valamint új vendégélménnyel gyarapodnak a felhasználók.
II. Bamboo Europe SE Bambuszszívószál A szívószál 100%-ban bambuszrostból és keményítőből készül, műanyag- és vegyszer mentes, biológiailag lebomló és komposztálható.
Technológiák
I. GastroWare Hungary Kft. QualityFry – Fast Chef Elite olajsütő Az első olyan ipari olajsütő, amely elszívó nélkül üzemeltethető, nem bocsát ki füstöt és szagokat, nem keverednek az ízek, a sütési idő programozható és adagolása automatikus.
II. ACO Kereskedelmi Kft. Lipusmart zsírleválasztó integrált szennyvízátemelővel Az innováció nagy konyhai zsíros szennyvíz tisztítását látja el, ezentúl integrált szennyvízátemelővel továbbítja a tisztított szennyvizet a csatornahálózatba, ezáltal a folyamat higiénikusabbá válik.
III. High Tech Konyha Kft. Popcake automata palacsintasütővel Friss, amerikai palacsinta egy gombnyomásra. A vendég kezeli a berendezést, amely óriási élményt nyújt számára. Megoldott a reggeliztetésben a palacsintasütés, munkaerő felszabadul, mindemelett látványos és selejtmentes
III. Szintézis Informatikai Zrt. Forradalmi bolton belüli termékhelymeghatározás elektornikus pricerekkel. A technológia kizárólag a Pricer elektronikus polccímkékkel érhető el.
Működéséről, kereskedelmi felhasználásáról a Future Store-ban tájékozódhatnak.
Különdíjas
Különdíjas SuperShop Kft. SuperPepper humanoid robot Interaktív, android üzlettéri információs eszköz, beszédfelismerés és mesterséges intelligencia alapú kommunikáció a vásárlókkal a kiskereskedelmi üzletterekben, tájékoztat élőbeszédben emberi gesztusokkal és digitális kijelzőn

 

A diákverseny díjazottjai:

 

Első helyezett csapa névsora

Spájz girls

Boros Anikó

Gyuricza Fruzsina

 

Második helyezett csapa névsora

Ready, Spready Go

Csiszár Sára Luca

Kühn Dorottya

Lippai Laura

 

Harmadik helyezett csapa névsora

Asztalra VeSta

Barkó Annamária

Csurka Tamás

Hidas Karina Ilona

Visy Anna

 

2020-02-05T08:35:53+02:00
Go to Top