Több százmilliós rekordforgalmat hoztak az adventi hétvégék a Praktikernek. Decemberben a legerősebb vásárlási nap aranyvasárnapra esett, amikor is az előző év azonos napjához képest 20 százalékkal többet költöttek az emberek. A vásárlók különösen az ünnepi dekorációs termékeket, valamint a beltéri és kültéri világítást keresték, de sok vásárló a karácsonyi ajándékokat is a barkácsáruházban vásárolta meg.

Az előző évekhez képest sokkal több karácsonyfadísz és dekorációs kiegészítő került az üzletekbe, sőt, már gyermekjátékok és gyermekkönyvek is vásárolhatóak a barkácsáruházban. A Praktiker kínálatában összesen több mint 1800 karácsonyi dekorációs és 350 ünnepi világítás szerepel. Utóbbi kategórián belül is egyre népszerűbbek a különleges LED-es világítások, amelyek sokkal biztonságosabb és takarékosabb megoldást jelentenek, mint a hagyományos izzók vagy a gyertyák.

„Az előző évek tapasztalatai alapján a hétköznapi forgalom ezekben a hetekben mérsékeltebb, és a hétvégére koncentrálódik a nagyobb bevásárlás. Évről évre tapasztaljuk, hogy az emberek nem az utolsó pillanatra hagyják a nagyobb vásárlásokat. Az adventi időszak – az utóbbi három év távlatában – 10-15%-kal erősebb az év többi hétvégéjéhez képest. December 24-én már csak a pánikvásárlásokat érezzük, amikor váratlanul kiderül, hogy nincs karácsonyfatalp, vagy az égősorban tönkrement egy-két izzó” – árulta el Cseh László, a Praktiker értékesítési vezetője.

A Praktikernél nem csak a dekoráció legfontosabb elemeit találhatóak meg, hanem egy helyen, kényelmesen beszerezhető a család karácsonyi ajándéka is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ilyenkor a barkácsszerszámok, és a fúrógépek a legnépszerűbbek a férfiak körében, míg a nők hangulatos világítást vagy praktikus háztartási termékeket keresnek leginkább. Sokan szívesen lepik meg magukat bútorokkal is: a nappali és szobabútor mellett a fürdőszoba felszerelések, a kályhák a legkelendőbbek.

A műfenyők igazi slágertermékei lettek a karácsonynak Magyarországon is az utóbbi években: egy jó minőségű műfenyőről már csak tapintás után lehet megállapítani, hogy nem élő. Ráadásul kis helyen is elfér és környezetbarát megoldás. A keresletnövekedés miatt a Praktiker óriási választékkal várja a vásárlókat műfenyőkből: magasság szerint a 60 centiméteres, asztali dekorációnak tökéletes fától kezdve a plafonig érő, 240 centis monstrumig több méret is megtalálható. Színekben még mindig hódít a klasszikus zöld, de trendi a hófehér is, a romantikusabbak pedig a havas hatású fákat keresik.

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca, közel 1300 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 20 üzletegységet működtet idehaza, webshopjában mintegy 40 ezer féle árucikk elérhető.

Forrás: www.trademagazin.hu