Grill/BBQ szezon a METRO-nál

Ma – szinte az élet minden területén – szeretnénk „élményt” értékesíteni, nem kivétel ez alól a grillezés
és a BBQ sem.

Összetett és izgalmas folyamat: a (ma már) az esztétikum és praktikum tökéletes kombinációját adó eszköz kiválasztásától kezdve, a változatos hús-zöldség-fűszer alapanyagon keresztül a tökéletes receptig. És mindezt – nem mellékesen – pl. egy kitűnő steak elfogyasztása koronázza. A nemzetközi és hazai vendéglátóipar gyorsan és dinamikusan változó igényeinek megfelelően a METRO grill/BBQ eszköz-, alapanyag- és kiegészítő kínálata rendkívül széles körű, legyen szó laikusokról, haladókról vagy szakemberekről.

Kezdőknek a klasszikus, faszenes grilleket ajánljuk. Érdemes megtanulni a faszenes grill működését, levegőztetését, a faszén kiválasztását, a füstölés mint plusz íz- forrás alapjait, és a sütéshez szükséges egyéb konyhai eszközök optimális használatát. Az alap faszenes grillek közül a saját márkás grillt alánjuk, a haladó és „lustább” grillezőknek pedig az elektromos vagy gáz megoldású sütőket javasoljuk. A haladó vendéglátósok próbálják meg elsajátítani a BBQ alapjait egy füstölő vagy tojásgrill vásárlásával, illetve kísérletezzenek az egyedi íz világú pácokkal.

A hazai vendéglátóiparban közkedveltek a különböző kerámiasütők – ilyen a METRO saját márkás Tarrington House grillsütője -, melyek négyféle hőkezelési eszközt egyesítenek: füstölés, grillezés, BBQ, kemence.

A kiegészítők között hatalmas sikernek örvend a füstöléshez elengedhetetlen fa chips választékunk, de ilyen a tökéletes lazac steak elkészítéséhez elengedhetetlen sótégla is.

A kiváló eszköz természetesen jó kiindulási alap, de kitűnő minőségű alapanyag is kell hozzá. A szabadban való ételkészítés – legyen szó akár grillezésről, akár BBQ-ról – nem szab határt a képzeletnek. Nem sztenderdizálható, nincsenek klasszikus receptek – mint pl. a gulyáslevesnek – (bár a BBQ klasszikus köretei a csöves kukorica, chilis bab és a jacket burgonya), maximum rossz beidegződések az alapanyagok felhasználásában. Kiegészítő fogások az egyre több – és változatos – friss zöldség használata: hagymafélék, kabakosok, különböző burgonyák, paradicsomok, chilik – nagy darabra vágva, és persze rengeteg friss zöldfűszerrel ízesítve.

Örömmel mondhatjuk el, hogy a METRO több száz friss, fagyasztott és szárazfűszereiből állíthatják össze kedvenc keveréküket, azaz a „RUB”-ot.

Emellett természetesen friss húsok széles választékával várjuk vásárlóinkat a nyári grill-
szezon alatt is, akik kedvük és ízlésük szerint választhatnak a hazai, európai – vagy akár a Dél-Amerikából származó – minőségi termékekből legyen szó akár csirke, borjú, hal – vagy az ízletes és közkedvelt steakek – marhahús kínálatáról. Előkészített termékeink közül az ínyencek az Angus marhából készült hamburgerrel is fokozhatják kulináris élményeiket.

A METRO szakértői szerint az idei nyár „sláger” grillfogása a tengergyümölcsei lesznek, melyek folyamatosan tartják vezető helyüket. Ehhez a METRO különböző méretű és kiszerelésű rákokat, tintahalakat, kagylókat kínál. Igazi kuriózumként meg kell említenünk a főtt (vajpuha!) polipunkat, melyet csak rövid ideig kell grillezni, és pompás fogás válhat belőle. Emellett a 4 fajta tengeri saláta (sziksófű, tengeri alga, vörösmoszat, tengeri saláta) remek színesítője lehet a nyári összejöveteleknek. Mindehhez a Gasztroakadémai séfjei kitűnő recepteket ajánlanak laikusoknak és profiknak egyaránt.

A grillező felület karbantartása a jó ételkészítés egyik alapja, melyhez fizikai eszközöket és tisztítószereket egyaránt kínálunk. A felület tisztítása akkor tökéletes, ha sütés előtt és annak végeztével egy erős drótkefeszerű eszközzel dörzsöljük. Ahogy nagyanyáink a palacsintasütőt vagy a kínai wokot sem mosogatják el, csak kitörlik, a grillfelületeknél is próbáljuk kerülni a mosogatószert!

Így lesz a grillezés folyamata élmény, melynek valamennyi fázisához komplett megoldást kínál a METRO partnereinek és vásárlóinak egyaránt! (x)

Forrás: www.trademagazin.hu

2017-07-24T07:21:41+02:00
Go to Top