A magyar Spar vezetője hihetetlennek nevezte a márciusi vásárlási rohamot és reméli, ha lesz második hullám, akkor a vásárlók csak a napi vagy heti mennyiségeket teszik majd a kosarukba. A Spar a kulcstermékekből extra készlettel vág neki az ősznek – olvasható a napi.hu-n.

A pandémia kezdete nagy kihívás elé állította a Spart, mivel hirtelen, robbanásszerűen ugrott meg a kereslet, ezt pedig a korábban megszokott árumennyiséggel nehézkes volt kezelni – mondta az Infostart.hu-nak a Heiszler Gabriella ügyvezető igazgatója.

Nem csak a Spar, hanem valamennyi boltlánc, kereskedő bebizonyította, hogy képes a magyar lakosság élelmiszerellátására a nehéz időkben is – mondta a cégvezető, aki szerint a márciusi, kiugró vásárlási rohamra leginkább a hihetetlen jelző illik.

Heiszler Gabriella azt is elmondta, a Spar fokozottan készül az őszre és megvan az a kulcsfontosságú néhány száz cikkelemet tartalmazó lista, amelyből extra készletekkel készülnek.

A cégvezető reméli: a vásárlók most már tisztában vannak azzal, hogy folyamatos élelmiszerellátás és elegendő készleteket tudnak biztosítani a kiskereskedők és ezért nem óriási hullámokban fognak érkezni. Csak a napi vagy heti mennyiségeket vásárolnak majd, ha újból erőre kap a vírus. (napi.hu, Csernátony Csaba)

Forrás: www.trademagazin.hu