Kevesellték az árat a Metro részvényesei

Daniel Kretinsky cseh milliárdos kudarcot vallott kísérletével, hogy megszerezze a Metro konszern többségi tulajdonát – olvasható a piacesprofit.hu-n.

Kretinsky beruházási vállalkozása, az EPGC internetes oldalán közölte: „Abból indulunk ki, hogy a Metro Rt. nyilvános átvételére irányuló ajánlatunk minden valószínűség szerint nem jár sikerrel.” Az EPGC a Der Spiegel értesülése szerint 16 eurót ajánlott a törzs-, 13,80-at az elsőbbségi részvényekért, de a jelek szerint nem tudta elérni a konszern átvételéhez szükséges 67,5 százalékos részvény-arányt. Az ajánlat arra mutat, hogy a vevő kereken 5,8 milliárd euróra értékelte a Metrot, amelynek a világ 26 országában 770 áruháza működik.

Már az elmúlt napokban voltak jelei, hogy meghiúsul a kísérlet. A Metro két nagyrészvényese, a Meridian Alapítvány és a Beisheim-csoport, amelyek együttes tulajdonában a részvények 21 százaléka van, elégtelennek minősítették az ajánlatot. Közölték, hogy részvényesi jogaikat a jövőben közösen gyakorolják és adott alkalommal „fokozatosan tovább bővítik részesedésüket” a konszernben.

A Metro vezetése is túl alacsonynak ítélte az ajánlatot. Kretinsky egyelőre megtartja 17,5 százalékos részesedését a konszernben. (piacesprofit.hu)

Forrás: www.trademagazin.hu

2019-09-03T13:08:29+02:00
Go to Top