Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyű hússal jelenik meg a jövőben a piacon a Pick Szeged Zrt.. A Bonafarm Csoporthoz tartozó húsipari vállalat és a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazatának több saját és integrált telepe is megkapta a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy használatának lehetőségét.
Jelentősen növekszik a KMS védjegyű hús mennyisége az országban 2016-ban. A VHT (Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács) az ország meghatározó sertés termelőjével és feldolgozójával, a Bonafarm Csoporttal írt alá szerződést a mai napon. A Bonafarm Mezőgazdaság sertés integrációja folyamatosan bővül új termelő tagokkal, így a KMS sertéshús jövőbeni mennyisége is biztosított.

A szerződés értelmében összesen 20, a Bonafarm Csoporthoz vagy integrációs rendszeréhez tartozó sertéstelepről származó sertések húsa jogosult a KMS védjegy használatára. Az állatok a Pick Szeged Zrt.-nél kerülnek feldolgozásra, így a jövőben a Pick által értékesített húsok is rendelkezhetnek a KMS garancia pecséttel. A Bonafarm Csoport jövőre várhatóan több mint 200 000 olyan sertést állít elő, amelyek megfelelnek a KMS által meghatározott szigorú feltételeknek.

„Cél az, hogy mindegyik az integrációs rendszerhez kapcsolódó sertéstenyésztő partnerünk minél előbb megkapja a KMS használat lehetőségét, így a Bonafarm sertésintegrációban előállított összes sertés lehessen KMS hús alapanyaga”–mondta el Ádám János, a Bonafarm Mezőgazdaság vezérigazgatója.„A sertésintegráció létrehozásával a célunk eleve az volt, hogy stabil genetikai- és állategészségügyi hátterű tenyészállományra alapozott gazdaságos termelés mellett megteremtsük a lehetőséget a cégcsoporthoz tartozó húsfeldolgozó üzemek kiváló vágóalapanyaggal való biztonságos ellátásához. A most megszerzett KMS minősítést munkánk fontos elismerésének és mérföldkövének tartjuk, mely igazolja törekvéseinket a legjobb minőségű sertéshús előállítására” – tette hozzá a vezérigazgató.

A védjegy biztosítja a fogyasztót arról, hogy a Bonafarm Mezőgazdaság saját tulajdonú és az integrációjához tartozó állattenyésztő telepekről kikerülő vágóállatok Magyarországon születtek, kiemelkedően kedvező állatjóléti körülmények között nevelkedtek,és olyan az EU által engedélyezett összetevőket tartalmazó takarmányt kaptak, amelyek 95 százalékban gabonaalapúak,és azok is egyre jelentősebb arányban (a kukorica pl. 100%-ban) génmódosítástól mentesek. Ezen túl a védjegy a kiváló húsminőséget is garantálja a termék vásárlói felé.

„A Pick termékeket mindig a kiváló minőség jellemezte, így egyértelmű volt számunkra, hogy amint a sertéstenyésztési háttérben megteremtődnek a KMS védjegy használatának feltételei, azonnal megvizsgáljuk a piaci értékesítés lehetőségeit. A körülmények mára adottá váltak, így a Pick az együttműködés lehetőségével keresi fel azokat a kiskereskedelmi partnereket, akik jogosultak KMS húsok értékesítésére. Reméljük, hogy 2016-ban már sok fogyasztóhoz juthat el a Pick KMS védjeggyel ellátott sertéshúsa” – mondta el Madarász László, a Pick Szeged Zrt. marketing és stratégiai igazgatója.

A Bonafarm Csoport stratégiai tervei között szerepel a sertésintegrációs együttműködés további bővítése, a jelenlegi telepek fejlesztése, melyhez segítséget nyújthatnak a jövő év elejétől a Vidékfejlesztési Programban meghirdetetésre kerülő tenyész- és hízótelepekre vonatkozó pályázatok. „A Bonafarm várja a sertésintegrációs programhoz kapcsolódni szándékozó gazdák jelentkezését, akiknek szívesen nyújtunk segítséget a fejlesztési elképzeléseik megvalósításához”– jelentette ki Ádám János.

Forrás: www.trademagazin.hu