A METRO Kereskedelmi Kft. is a Megbízható Munkaadó 2022/2023 címmel kitüntetett vállalatok között szerepel! A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésének keretében a kamara 22 tagvállalata vehette át a „Megbízható Munkaadó 2022/23“elismerő címet. A díjjal olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- es életkörülményeiről.

A kitüntető okleveleket Sávos András a DUIHK elnöke és Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter adták át. A 2017-ben életre hívott kezdeményezés célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a jó munkahelyi feltételek fontosságára, munkavállaló-barát környezet megteremtésére ösztönözze a vállalatokat, és egyben erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját jelenlegi és leendő munkavállalók számára.

A Megbízható Munkaadó cím kézzelfogható eredménye employer branding törekvéseinknek. – fogalmazott a díjat átvevő Kaszás Helga, a magyarországi METRO áruházlánc HR igazgatója – Hiszünk benne, hogy vállalatot csak elégedett, motivált munkavállalók vihetnek sikerre, akik tudják, hogy az egyéni boldogulásuk a munkaadó érdeke is. A METRO átlátható pályaívet, bérezést, valamint cafeteria- és bónuszrendszert kínál, a munkaidő és a feladatkör kialakítása pedig alkalmazkodik az egyéni élethelyzetekhez. Felkészülünk a nehéz helyzetekre is: minden egyes munkavállalónkra baleset- és életbiztosítást kötünk, ami kiterjed a covid-fertőzésre is. Célunk, hogy az eddig elért eredményeket hosszú távon fenntartsuk, és a win-win foglalkoztatás további feltételeit megteremtsük. – fejtette ki a humánerőforrás igazgató.

Az idei díjazottakat a DUIHK éves taggyűlésén jelentették be. A kitüntető cím odaítélése pályázati úton történik, melynek során a résztvevő cégeknek egy részletes kritériumrendszer alapján kell ismertetniük gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit, úgymint javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek.

A szakmai zsűri értékelése alapján idén 22 vállalat bemutatott anyagát bírálták el pozitívan, ezzel a következő két évben ők viselhetik a megtisztelő „Megbízható Munkaadó” címet. Nem véletlen, hogy a díj mindig csupán két évre szól, hiszen a cél az, hogy a vállalatok a fenntartható fejlődésre és a folyamatos törődésre legyenek ösztönözve a munkavállalók érdekében.

forrás: trademagazin.hu