METRO: szép és egészséges gasztronómia

A METRO alapanyag-trendekben jártas szakértői már év elején azt mondták, hogy 2018 az alternatív hozzávalók éve lesz. Ez beigazolódni látszik, hiszen az egészségtudatosság egyre meghatározóbb eleme a fogyasztói magatartásnak. A finomított cukrok helyett előtérbe kerülnek a csökkentett cukortartalmú nassolnivalók, melyek iránt a vendéglátásban is észrevehetően megnőtt a kereslet. A vegán, a paleo és az egyéb alternatív étrendek folytatják hódító hadjáratukat, ezért a gyártók és az éttermek is egyre kreatívabb hozzáállást mutatnak az alternatív alapanyagok terén – derül ki a METRO friss trendriportjából. A hazai vendéglátás sokszínűségét a METRO Gasztronapokon kedvezményesen végig lehetett kóstolni közel háromezer étteremben.
Divatos élelmiszerek
2018-ban az úgynevezett szuperélelmiszerek korszakát éljük, egyre többféle alapanyag-alternatívával találkozhatunk. A legújabb trendek szerint a manióka lisztre, a gombára és meglepő módon a szalonnára érdemes odafigyelni. A maniókából, vagy más néven tápiókából készült liszt a szalonnához hasonlóan ismét aranykorát éli, különösen a gluténmentes diétát követők körében. Ez a népszerű búzaliszt-alternatíva tökéletesen illeszthető bármilyen vegetáriánus, vegán vagy paleo étrendbe is.

A sokoldalú, szuper fehérjeforrás
Már egy ideje beépült a köztudatba, hogy a túró fogyasztása kifejezetten sok előnnyel jár, az elmúlt hónapokban is igen népszerű keresési téma volt az internetes portálokon és a közösségi média felületeken. Az egészségtudatos emberek folyamatosan kutatják a lehető legjobb fehérjeforrásokat, erre pedig az egyik legjobb választás a kalciumban gazdag, sokoldalúan felhasználható és sokféleképpen ízesíthető túró, ami bárki számára könnyen elérhető, hazai szuperélelmiszer.
Street Food
A vendéglátás egyik legfrissebb képviselői az egyre népszerűbb street food helyek. Ezen a fronton megint nagyon divatosak lettek a kínai konyha ízei, így például a Jianbing nevű különlegesség, ami csípős csirkemell szeletekből, tojásból, pácfűszernövényekből és sült kekszekből áll.

A szépség belülről fakad
Szó szerint, ugyanis a szépségipar egyik legismertebb összetevője, a kollagén újabban az étkezésben is fontos szerepet kap, egyre több táplálékot dúsítanak vele. Ez az emberi szervezetben fellelhető egyik leghasznosabb fehérjefajta, amely erőt és tónusosságot ad.

Insta gasztronómia
Egy ideje megjelent a világban a „tapintható étel” kifejezés, mert a fogyasztók egyre fontosabbnak érzik, hogy érzékeljék is az ételek textúráját. A közösségi médiának hála a vizuális megjelenés előtérbe került, a színek és textúrák keveredése fontos elemévé vált a gasztronómiának, a gyönyörű fogásokat pedig a fogyasztók előszeretettel posztolják saját online felületeiken.

15 perc hírnév
A szélsebesen fejlődő gasztronómiai irányzatokban gyakran feltűnnek olyan különlegességek, amelyeknek hirtelen jött népszerűsége nem biztos, hogy sokáig megmarad. Az idei év nagy slágere a skóciai majonéz ízű fagylalt, ami eléggé megosztotta a közönséget. De ott van például a legújabb Instagram őrület, a hold tej. Ez egy ayurvédikus hagyományok szerint meleg tejből készülő ital, amit eredetileg az álmatlanság ellen használtak. Az online népszerűség oka, hogy a mézzel, gyümölccsel és gyógynövényekkel gazdagított ital nagyon mutatós.

Forrás: www.trademagazin.hu

2018-11-08T13:34:47+02:00
Go to Top