Új beszerzési igazgató a Praktikernél

Vass Tamara mintegy 20 éve dolgozik a barkácsáruház kötelékében. A korábbi beszerzési igazgató, Szita Mária nyugdíjba vonulását követően 16 év után történt változás ebben a pozícióban a Praktikernél.

Szeptember 26-tól Vass Tamara tölti be a Praktiker Kft.-nél a beszerzési igazgatói posztot. A szakember mintegy 20 évvel ezelőtt kezdett a Praktikernél, kezdetben a reklámosztály vezetője volt, majd a szülési szabadságát követően a beszerzési osztályon kategória menedzserként folytatta karrierjét.

Vass Tamara az 30 fős beszerzési osztály irányításával, a 20 Praktiker áruház beszerzéséért, valamint a marketing, a merchandising, a logisztika, valamint a minőségbiztosítási osztály felügyeletéért lesz felelős a tulajdonos és a menedzsment célkitűzései mentén, a vásárlók teljes körű kiszolgálása érdekében. Elsődleges feladata a választékmenedzsment módszertanának továbbfejlesztése és az újítások napi gyakorlatba történő átültetése lesz, illetve a beszerzési csapat tagjaival karöltve az új vállalatirányítási rendszer bevezetésével párhuzamosan továbbra is biztosítani a széles, megbízható és mindig megújuló áruválasztékot a vásárlók számára.

A korábbi beszerzési igazgató 16 év után vonul nyugdíjba. Szita Mária egy rendkívül jól strukturált szigorú szabályok mentén működő rendszert alakított ki a Praktikernél, nem csupán koordinálta és ellenőrizte, de teljes erőbedobással támogatta is a beszerzés, logisztika, minőségbiztosítás, merchandising, valamint a marketing és az online szolgáltatások osztályán dolgozó kollégák munkáját. Vass Tamara személyében olyan beszerzési igazgató folytatja a megkezdett munkát, aki pontosan ismeri és követi a Szita Mária által lefektetett sikeres szakmai irányvonalakat.

„Csaknem az egész életemet meghatározta, meghatározza a Praktiker, s a mai napig együtt kelek és fekszem a Praktiker minden örömével, bánatával. A jelenlegi időszak komoly kihívásokat jelent mindannyiunk számára, hiszen rendkívül ambiciózus célokat tűztünk ki magunk elé, mint például a kétszámjegyű százalékos forgalomnövekedés vagy az új vállalatirányítási rendszer, az SAP S/4 HANA bevezetése. A vásárlók megszólítása és vásárlásra ösztönzése a legnehezebb feladatok egyike, rengeteg kihívást és folyamatos megújulást jelent főleg a mai felgyorsult digitális világban.

Szita Mária szakmai irányítása alatt mélyen belénk ivódott, hogy minden döntésünknél az üzleti tisztesség és a szakmai érvek legyenek a legfőbb vezérlő elveink. Elkötelezetten hiszünk benne, hogy ez az erényünk partnereink számára kiszámíthatóságot jelent már hosszú évek óta. A Praktiker beszerzési osztályán dolgozók számára is biztonságot jelent, mert pontosan tudjuk, hogy ilyen elvek mentén dolgozva maximális támogatottságot élvezhetünk mind a szállítói oldalról, mind pedig kollégáink részéről.”

Vass Tamara a Külkereskedelmi Főiskola külgazdasági szakán végzett 1997-ben. Német, portugál és angol nyelven beszél. Házas, két gyermek édesanyja. Hobbija: a futás, a torna, túrázás és komolyan érdeklődik a Biologika, Új Medicina tudományos rendszere iránt is.

A Praktiker jelenleg közel 400 beszállítói partnerrel dolgozik együtt, amelyek kiszolgálják a 20 magyarországi áruházat, illetve a Praktiker webshopját. Az áruházlánc több mint 30.000 féle terméket forgalmaz. A Praktiker mintegy 1500 embernek ad munkát.

Forrás: www.trademagazin.hu

2019-10-07T13:09:39+02:00
Go to Top