Októberben és novemberben további hat városban újította meg az OMV töltőállomásain shopját a SPAR express koncepció szerint. Az olajtársasággal 2013-ban kezdett együttműködés keretében ez évig az ország öt pontján lehetett összekötni a tankolást a bevásárlással, a vásárlói visszajelzésekből építkező folyamat újabb vidéki üzleteivel 45-re nő a SPAR expressek száma.

Veszprémben és Székesfehérváron október 30-án, Győrben és Tatabányán november 6-án, Kaposváron és Szombathelyen november 13-án nyíltak meg a SPAR Magyarország és az OMV együttműködését szélesítő SPAR express áruházak. Az üzemanyagtöltő-állomásokon akár út közben, a tankolással együtt lehet elintézni a bevásárlást. A sajátmárkás termékek garantáltan SPAR áron, a többi termék a franchise rendszer által kidolgozott kedvedző árszínvonalon érhető el.

A SPAR express koncepció szerint működő töltőállomás shopok az országszerte mind nagyobb számban működő SPAR market és SPAR partner franchise üzletek kínálatával készültek fel a vásárlói igényekre. Az alapvető háztartási cikkek és sajátmárkás termékek mellett tejtermékek, friss zöldség-gyümölcs és helyben sütött pékáru is szerepel a kínálatban. Egyszóval minden, amire egy gyors bevásárláshoz általában szükség lehet. Mindez kiegészül olyan OMV-s specialitásokkal, mint például a kiváló minőségű, frissen főzött VIVA kávé.

A SPAR Magyarország és az OMV megállapodását követő első üzlet a budapesti Fehérvári úti OMV-töltőállomáson nyílt meg 2013-ban. Ez év elejéig öt áruház működött teszt jelleggel. A együttműködés fejlesztését a vásárlói visszajelzésekre bízták, s ezek alapján 2015-től a bevált modellt követve nyíltak meg a további üzletek. Legutóbb egy hónapja négy vidéki város iratkozott fel a SPAR express üzlettel ellátott OMV-töltőállomások listájára, a mostani hat áruház megnyitásával 2015-re lezárul a bővítés folyamata. Fontos megjegyezni, hogy a shopok továbbra is az OMV tulajdonát képezik, az üzemeltető vállalkozó az OMV szerződött partnere, és a személyzet döntően ugyanaz, mint a SPAR együttműködés előtt.

Forrás: www.trademagazin.hu

Spar express