Az állatok világnapjának alkalmából, október 6-án kötött együttműködési megállapodást a METRO Nagykereskedelem és a Budakeszi Vadaspark. A jövőben a METRO budaörsi áruháza jelentős mennyiségű, állati fogyasztásra alkalmas élelmiszerrel – zöldséggel, gyümölccsel és pékáruval – látja el a Vadasparkot.

A Budakeszi Vadaspark az elmúlt bő évtizedben vált a fővárosi agglomeráció méltán népszerű, kiválóan felszerelt, kiváltképp a családosok körében kedvelt szabadidős célpontjává. A több mint félszáz állatfajt korszerű módon bemutató Vadasparkot is próbára tették a közelmúlt és a jelen gazdasági kihívásai, ezért örömmel fogadták a működésüket megkönnyítő hozzájárulást az állatok élelmezéséhez.

„Minden, a támogatásokkal megspórolt összeget a nálunk élő állatok környezetének gazdagítására és a látogatók kényelmének kiszolgálására tudunk fordítani.”

– hangsúlyozta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Mint Varga Árpád áruház- és vonzáskörzet igazgató elmondta, a METRO éves szinten több százmillió forint értékben adományoz élelmiszert partnereinek az élelmiszerhulladék minimalizálása érdekében. Elsősorban nélkülöző embertársainknak juttatnak élelmiszert az Élelmiszerbankon keresztül, következő szinten pedig az állatok etetéséhez járulnak hozzá. Az állatok etetésére szánt zöldséget és gyümölcsöt a pandémia miatti lezárások óta juttatja el vadasparkok számára az áruházlánc az egyes áruházak által megalapozott helyi szintű együttműködéseinek keretében: ilyen partnerség áll fenn többek között Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán is.

A Budakeszi Vadaspark és a METRO Nagykereskedelem budaörsi áruháza közti együttműködés bejelentését kísérő sajtóeseményen látványetetések mutatták be az adományozott élelmiszer gyakorlati hasznosulását. Előbb Lili mókus ropogtatta el vidáman a neki felkínált falatokat, majd Muci, az aranysakál mutatta be, hogy még egy ragadozó is kapható egy kis gyümölcsös nasira. A Vadaspark nőstény aranysakálja ugyanis egyszerűen bolondul az almáért!