A Kárpátalján és Ukrajna Kárpátokon túli területein élők tartós élelmiszerrel, tisztítószerrel, gyógyászati segédeszközökkel való megsegítésére 2016. január 22-én pénteken és 23-án szombaton az INTERSPAR áruházakban pénzadományokat gyűjtenek a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei.

A Karitatív Tanács által szervezett adománygyűjtés során a 32 magyarországi INTERSPAR áruházban az önkéntesek a karácsony előtti „Adni Öröm!” akcióhoz hasonlóan az üzletekbe betérő vásárlókat szólítják meg, és adnak tájékoztatást a segélyakcióról január 22-én és 23-án délelőtt 10 és este 6 óra között. Az összegyűjtött adományokat, éppúgy, mint tavaly júniusban, a karitatív szervezetek a Kárpátalján, illetve a Kárpátokon túl működő partnereik közreműködésével juttatják el a rászorulókhoz.

A szervezők azért döntöttek a pénzadomány gyűjtése mellett, mert így sokkal gyorsabban, és még a nagyobb kiadásokkal járó téli időszak folyamán célba tudják juttatni a rászorulóknak az adományt.

Az akcióban a Karitatív Tanács tagszervezetein kívül – Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Katolikus Karitász, Magyar Vöröskereszt, Magyar Református Szeretetszolgálat és, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány – részt vesz a Johannita Segítő Szolgálat, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat, valamint az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata, a Cedek. Az adományok gyűjtését az ökumenikus imahéthez kapcsolódóan végzik a szervezetek.

A Karitatív Tanács az elmúlt nyári segélyakció eredményeként Kárpátaljára 4 kamionnyi szállítmányt, főként tartós élelmiszereket, a Kárpátokon túlra pedig szintén 4 kamionnal elsősorban gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket juttatott a rászorulóknak.

​A SPAR stratégiai partnere a társadalmi célú felelősségvállalás területén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az áruházlánc 2010-ben elsőként nyerte el a Máltai Jótékonysági Pont címet, amit egy hosszú és sikeres együttműködés és számos jótékonysági program előzött meg.

Forrás:www.trademagazin.hu

Spar mini2