Eladtak három Metro Cash & Carry ingatlant Magyarországon és további nyolcat a régióban

Összesen 11 Cash & Carry üzletét értékesítette Lengyelországban, Magyarországon és a Cseh Köztársaságban a Metro Properties, a Metro AG ingatlanvállalata – olvasható a portfolio.hu-n.

 

A portfóliót egy eladás-visszabérlés ügylet keretén belül a FLE GmbH, a francia LFPI Group leányvállalata vásárolta meg. Az ügylet 2019 augusztusában vált véglegessé, teljes értéke meghaladja a 250 millió eurót. A Metro és a Makro Cash & Carry hosszú távú bérleti szerződések alapján az összes nagykereskedelmi helyszínein tovább folytatják tevékenységüket.

A 11 ingatlanból álló teljes portfólió Magyarországon 3 Metro Cash & Carry ingatlant (Budapest), Lengyelországban 5 Makro Cash & Carry üzletet (Varsó, Boroszló, Krakkó és Lublin), valamint a Cseh Köztársaságban 3 Makro Cash & Carry piacot (Prága) a foglal magában. A Metro Properties Lengyelországban és a Cseh Köztársaságban a fent felsorolt ingatlanok mellett számos teleknek tulajdonosa maradt, melyeken vegyes funkciójú projekteket fog fejleszteni a jövőben.

A magyarországi ügylet során a Metro Properties-t a Colliers International Magyarország képviselte Luke Dawson, az ingatlan-tanácsadó cég CEE regionális ügyvezetőjének és tőkepiaci igazgatójának, valamint Vécsey Bence, a Colliers International Magyarország tőkepiaci igazgatójának vezetésével. (portfolio.hu)

Forrás: www.trademagazin.hu

2019-09-10T06:43:34+02:00
Go to Top